Om de recyclecyclus te verbeteren, is samenwerking nodig binnen de keten. Koninklijke CBM, Baars & Bloemhoff en Unilin Panels richtte daarom gezamenlijk Stichting Wood Loop op in 2023. Wood Loop maakt het voor meubelmakers en houtverwerkers mogelijk om spaanplaat, MDF en ander AB-hout te recyclen tot nieuwe platen. Wood Loop neemt resthout over van deelnemers, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot dankzij slimme logistiek, zuivere scheiding en CO2 opslag in hout.

Community bijeenkomst Wood Loop
Het doel van deze sessie is om lessen te delen, knelpunten te identificeren en successen te vieren.
Tijdens deze bijeenkomst komen “heroes” aan het woord. Dit zijn bedrijven die vanaf de pilot startte met Wood Loop. Waarom zijn zij eraan begonnen, en waarom werkt het zo goed voor hen? We vertellen jullie meer over de vernieuwde impact-rapportage en we gaan vooral met elkaar in gesprek over “tips”, verbeterpunten en hoe we de toekomst zien met elkaar.

Meld je aan voor de sessie waar jij bij wil zijn:
Broeinest Utrecht, donderdag 6 juni van 10:00u – 12:00u (met lunch)
https://www.broeinest.nl/agenda/working-with-woodloop-utr/

Broeinest Eindhoven, dinsdag 11 juni van 10:00u – 12:00u (met lunch)
https://www.broeinest.nl/agenda/working-with-woodloop-ehv/

* Wood Loop-deelnemers en geïnteresseerden zijn welkom tijdens de bijeenkomst. Dus stuur de bijeenkomst vooral door als jij nog geïnteresseerden kent die graag meer willen weten over Wood Loop.