Hoe
werkt het?

Wood Loop maakt de recyclecyclus korter en efficiënter. Hoe?

De Wood Loop-recycle­cyclus

Wood Loop haalt de afvalverwerker uit de cyclus en combineert lever- en ophaalmomenten.

  1. Een houtleverancier bezorgt bij jou het nieuwe plaatmateriaal dat je besteld hebt.
  2. Jij biedt je resten spaanplaat, MDF en/of overig AB-hout aan via je eigen Wood Loop dashboard. Wood Loop zorgt ervoor dat een houtleverancier het resthout bij je ophaalt. De houtleverancier combineert dat met leveringen van nieuwe materialen.
  3. De plaatmateriaalproducent levert nieuw materiaal aan de houtleverancier en neemt dan ook meteen het resthout mee. De producent verwerkt de houtresten tot nieuw plaatmateriaal.
Het Wood Loop dashboard
  • Overzichtelijk inzicht in jouw houtresten
  • Houtkratten bestellen en retour gemakkelijk via het dashboard
  • Kostenreductie door slim combineren van transport
  • Je ecologische impact: met elke krat lever je zo'n 228 kilo CO2 herbruikbare grondstof aan en bespaar je 66 kilo CO2-uitstoot.

Je digitale houtresten manager

Volle kratten inleveren is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen de QR-code op de krat te scannen via je eigen Wood Loop dashboard. Zodra een van onze aangesloten houtleveranciers jouw retourmelding claimt, ontvang je een melding met de datum waarop deze de volle krat voor een lege komt verwisselen.

Nieuwe afbeelding telefoon meubelmaker

Recyclageproces bij Unilin

Spaanplaat is perfect te maken met gerecycled hout uit houtreststromen.
Bekijk hoe dat werkt bij Unilin. Unilin gebruikt meer dan 90% van de grondstoffen uit recyclagestromen en hebben daar een complex en geavanceerd zuiveringsproces voor ontwikkeld.

Wat mag in de krat?

De kratinhoud

Icoon krat groen

Onze zuivere instroom

Omdat wij willen garanderen dat er duurzaam plaatmateriaal gemaakt kan worden van houtresten, zamelen we plaatmateriaal zo zuiver mogelijk in. Op die manier heeft de plaatfabrikant een optimale grondstof om plaatmateriaal van te maken. Dit plaatmateriaal kan vervolgens weer verwerkt worden door de ondernemer in de (interieur)bouw.

Wat kost het jou?

De prijs

Wood Loop brengt iedere deelnemer achteraf 25,- euro in rekening per volle krat (excl. BTW). Je ontvangt hiervoor een factuur van de stichting Wood Loop. Dit komt neer op een gemiddeld tarief van 69,- euro per ton. Dat is voor de meeste ondernemers een concurrerend tarief voor houtresten.

Werk je nu met containers? Dan moet je het poorttarief berekenen met de huur van de (1) container , (2) het transport en (3) het verwerkingstarief voor B-hout. Verder is het zo dat in de Wood Loop kratten veel minder lucht wordt meegenomen over de weg, waardoor je bijvoorbeeld voor een 10 m3 container maar 7 kratten nodig hebt. Hier betaal je 175,- euro voor.

Wood Loop is een sectorsysteem dat in de toekomst echt concurrerend kan zijn ten opzichte van de afvalverwerker. Hiervoor hebben we grote volumes nodig, zodat we met elkaar het systeem kunnen kraken en hogere opbrengsten kunnen krijgen door marktwerking.

Wij vragen ook een éénmalige toetredingsbijdrage. Hiermee financieren we deels het krattensysteem. Leden van Koninklijke CBM krijgen 50% korting en betalen € 500,-. De bijdrage voor niet-leden bedraagt € 1.000,-. Als je binnen 3 maanden na registratie alsnog lid van CBM wordt, krijg je € 500 retour. We streven ernaar om in de toekomst deze inleg weer aan de deelnemers terug te geven. Wood Loop is namelijk een stichting zonder winstoogmerk en ons uiteindelijke doel is het circulair maken van de keten.