Over
Wood Loop

Koninklijke CBM introduceert:

Ook met de beste wil kun je als individueel bedrijf de recyclecyclus niet verbeteren. Alleen als keten kunnen we dat.

Daarom hebben Koninklijke CBM, Baars & Bloemhoff en Unilin Panels samen Stichting Wood Loop opgericht: een innovatieve organisatie die elke meubelmaker of houtverwerker – van klein tot groot – in staat stelt om spaanplaat, MDF en overig AB-hout gemakkelijk, aantoonbaar én betaalbaar te recyclen voor nieuwe spaanplaten.

Net als de afvalverwerkers voert Wood Loop resthout voor je af. Echter levert het resthout van Wood Loop-deelnemers een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot op. Dat komt doordat Wood Loop de rollen en retour-logistiek in de recyclecyclus veel slimmer organiseert.

Lees verder

Jouw bijdrage aan een circulaire meubelbranche

De grootste winst valt te behalen met een zuivere inzameling. Daarom laat je als Wood Loop-deelnemer de scheiding van spaanplaat, MDF en overig AB-hout niet over aan een afvalverwerker, maar scheid je het zelf.

Je deponeert de materialen in aparte Wood Loop-kratten. Voor elke volle krat die je inlevert, krijg je een lege terug. In de krat (formaat Europallet) past 1m³ hout. Omgerekend is dat zo’n 360 kg secundair spaanplaat.

Een kleinere CO2-footprint

De recyclecyclus van Wood Loop belast het milieu minder dan de klassieke cyclus. Doordat het afval wordt gescheiden bij de bron, kan een groter deel van de houtresten opnieuw gebruikt worden. Bovendien kent de Wood Loop recyclecyclus minder vervoersbeweging.

Recyclen wordt financieel haalbaar

Recyclen wordt ook voor kleinschalige bedrijven financieel haalbaar dankzij Wood Loop. Poort- of afvaltarieven zijn voor zzp’ers en mkb’ers naar verhouding het hoogst. Per saldo kost Wood Loop je evenveel als de klassiek cyclus, misschien zelfs minder: circulair voor dezelfde prijs!

Jouw ecologische bijdrage in cijfers

Dankzij het Wood Loop dashboard kun je jouw bijdrage aan de circulaire economie bijhouden. Klinkende cijfers waarmee je, binnen en buiten je bedrijf, jouw bijdrage aan de circulaire economie kunt bewijzen.

Ontzorgd afvoeren

Geen afvalverwerker meer die spaanplaat, MDF of overig AB-hout weigert. Het enige wat wij je vragen is het hout te scheiden in de Wood Loop-kratten. Volle kratten meld je retour wanneer het jou uitkomt. Wij regelen de rest.