Met veel plezier kondigen wij aan dat ons initiatief Wood Loop finalist is voor de Circular Awards 2024. De Circular Awards worden toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel heeft een vakjury, bestaande uit gerenommeerde experts, de finalisten gekozen. De Circular Awards worden donderdag 14 maart uitgereikt op de Nationale Conferentie Circulaire Economie.

Categorie Circulair Chain
Dit jaar zijn er vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Wood Loop is één van de drie finalisten in de categorie ‘Circulair Chain’. Deze categorie is dit jaar nieuw waarbij de focus ligt op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen. CBM ziet de nominatie als een mooie waardering voor de inzet om de meubelindustrie en interieurbouw circulair te maken en onze MKB-ondernemers mee te nemen in de circulaire transitie.

Wood Loop
Wood Loop is een ketensamenwerking tussen branchevereniging Koninklijke CBM, houtleverancier Baars & Bloemhoff en producent Unilin Panels uit België. Het doel van stichting Wood Loop is om via de meest efficiënte én kortste route, houtresten bij alle meubelmakers en interieurbouwers in Nederland op te halen en aantoonbaar te laten recyclen. De Interieurbouw en Meubelindustrie verwerkt circa 635 kiloton aan Spaanplaat, MDF en AB-hout per jaar. Sinds kort is het nu ook mogelijk om MDF te recyclen. Voorheen kon dat nog niet. MDF is zo’n 32% van de totale afvalhoutstroom (635 kiloton) die jaarlijks verwerkt wordt in de productie van meubels en interieurs. Meer informatie: www.wood-loop.nl.

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024
De Circular Awards worden op de Nationale Conferentie Circulaire Economie uitgereikt op donderdag 14 maart in De Vasim in Nijmegen. Dit jaar zullen onder andere staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spreken tijdens de conferentie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen bezocht eind oktober Wood Loop-deelnemer Domburg Bodegraven. Hare Majesteit Koningin Máxima zal ook een toespraak houden.

Over het Versnellingshuis
Het Versnellingshuis is organisator van de Week van de Circulaire Economie en helpt ondernemers stappen te zetten in de circulaire economie. Dat doen ze door te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met expertise en kennis. Het Versnellingshuis is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen, loketten en hubs, waaronder RVO.nl.